Dezinfekcijska UV-C premična luč

UV je bil uporabljen za dezinfekcijo od sredine 20th stoletja še prej, ko je bila sončno svetlobo raziskovali za baktericidne učinke v sredini 19th stoletja. Uporablja se za pitje in čiščenje odpadnih vod, dezinfekcijo zraka, zdravljenje sadnih in zelenjavnih sokov, kot tudi nešteto domačih naprav za razkuževanje vse od zobne ščetke za tablične računalnike. V raziskovalnih objektov, UV je bila možnost pri nakupu biološke varnosti omare za let, in se lahko uporablja tudi v ductwork.

UV tehnologija je v zadnjih letih napredovala, da postane bolj zanesljiva. Predstikalne naprave, ki se uporabljajo danes, so sposobni vzdrževati izhodno moč UV žarnic za veliko dlje kot v preteklosti. UV žarnice so danes ocenjeno življenjska doba v tisočih ur. To je omogočilo UV sisteme, da postane bolj sposobna za široko uporabo.

Uporaba UV je pred kratkim zrasla v zdravstveni industriji, da se zagotovi razkuževanje površine površin Poleg obstoječih metod čiščenja. Uporaba ultraviohttp://www.linx.si/admin/index.php?lang=en&section=pages&category=content&option=edit&select%5B%5D=51#let svetlobe za površinsko dezinfekcijo v raziskovalnih objektov se je začela povečevati, kot tudi zaradi svoje enostavnosti uporabe, kratke odmerke čas, in široko učinkovitost.

 Kako deluje UV-C?

Ultravijolično svetlobo obstaja v spektru svetlobe med 10 in 400 nm. Germicidno območje UV je znotraj valovnih dolžin 100-295nm, znanega kot UV-C, z valovno dolžino vrha za germicidno aktivnost pa 265 nm. Ta razpon UV-svetlobe se absorbira DNK in RNA mikroorganizmov, ki povzroča spremembe v strukturi DNK in RNA, zaradi česar mikroorganizmi nezmožni za posnemanje. Celica, ki se ne more razmnoževati, se šteje za mrtvo; ker se ne more množiti na nalezljive številke znotraj gostitelja. To je razlog, zakaj UV dezinfekcijo se včasih imenuje ultravijolično protibakterijskim obsevanje (uvgi).

Naši UV sistemi uporabljajo nizkotlačne, živosrebrove germicidne svetilke, ki so zasnovane tako, da proizvajajo najvišje količine UV sevanja-kjer 90% energije se običajno ustvari pri 254nm. To sevanje je zelo blizu vrha protibakterijskim učinkovitosti krivulje 265nm, najbolj smrtonosne valovne dolžine do mikroorganizmov.

 Kaj je UV učinkovito proti?

UV je dokazano učinkovit proti širokemu spektru mikroorganizmov. Virusi vsebujejo RNA ali DNK in so tako dovzetne za obsevanje. Bakterije in glivice vsebujejo DNK in so podobno občutljive na UV svetlobo. Spore so tudi dovzetne za UV. Z dolgoletno uporabo UV za dezinfekcijo, obstaja obilice informacij o odmerkih, potrebnih za inaktivacijo različnih mikroorganizmov. Bakterije so na splošno lažje inaktivirati kot virusi, z glivami in spore, ki še težje inaktivirati z UV.

UV-C je efective proti COVID-19

 

 

Clean star Trolley 4x55W

Clean star Trolley 220W+

Clean star 55W

 

Za dodatna vprašanja ali ponudbo smo vam na razpolago na elektronskem naslovu e-mail